Introbeeld

E

Een aantal uitgevoerde opdrachten

Restauratie werk

Lijsten en ornamenten

Stucwerk badkamer

Decoratieve wandafwerking

Stucwerk badkamer

Openhaard en kachels

Zwevend Barokplafond

Zwevend barok plafond gemaakt bij de woningcorporatie Wonion in Ulft op het Beltmancomplex.

In deze bijzondere vergaderzaal zijn sierlijsten en ornamenten in barokstijl aangebracht  op een zwevend plafond. Na het sausklaar maken van het zwevend plafond bestaande uit gipsplaten is er een tekening aangebracht op het plafond. De tekening diende als hulpmiddel om zo de lijsten en ornamenten op de juiste plaats te krijgen. De lijsten en ornamenten zijn van gips gegoten. Het toepassen van deze eeuwenoude techniek geeft een warme uitstraling aan het plafond.

De lijsten zijn in de juiste vorm gezaagd en aangebracht op het plafond. Na het aanbrengen van de lijsten en ornamenten zijn de naden weggewerkt om zo een groot geheel te krijgen waardoor er een naadloos plafond ontstaat. De techniek die er nodig is om er een geheel van te krijgen is een grote uitdaging geweest maar het resultaat was deze inspanning meer dan waard. In combinatie met de moderne inrichting van deze vergaderzaal geeft het barokplafond een fantastische uitstraling.

Bekijk de foto’s

Woning sausklaar stucadoren

Soms is zoiets simpels als het sausklaar maken van wanden een hele klus. Dat was ook het geval in deze woning. Het sausklaar maken van deze woning was een grote uitdaging door de structuurverschillen en de grote onregelmatigheden op de te bewerken oppervlakken. Onder sausklaar maken versta ik het vlak maken en het spiegelglad pleisteren van de muren en plafonds. De perfectie om het zo strak mogelijk te maken van deze woning sprak mij erg aan.

Ik kon ingaan op het verzoek van deze mensen doordat ik veel ervaring heb opgedaan met stucwerk in het verleden. Voor een beginnend stucadoor is dit simpelweg te moeilijk. De wanden en plafonds zijn na het stucadoren gesausd, en omdat je na het sausen eigenlijk pas kunt zien hoe strak de muren zijn gestuct ben ik terug geweest om het eindresultaat te bekijken. Het zag er prachtig uit. De woning ziet er strak uit en dat geeft mij het fijne gevoel dat ik mijn werk uitstekend heb uitgevoerd. In dit vak moet je liefde hebben voor je vak en dat heb ik.

Heeft u interesse gekregen in de diensten van Vincent?