Italiaans stucwerk

Meerdere lagen voor een warm gevoel

Italiaans stucwerk geeft een warme, luxe en natuurlijke uitstraling aan uw wanden. Het bijzondere marmer effect is wat Italiaans stucwerk zo speciaal maakt. Dit effect ontstaat doordat het stucwerk in meerdere lagen en met een speciale techniek wordt aangebracht. Vincent heeft cursussen en workshops gevolgd om deze specialistische techniek onder de knie te krijgen en heeft inmiddels ruime ervaring in het aanbrengen van Italiaans stucwerk. Hij vindt het zelf zo mooi dat hij in zijn eigen woonkamer een muur deze luxe afwerking heeft gegeven! Hij heeft gekozen voor een donkergrijs gestucte muur.

Milieuvriendelijk stucwerk

Italiaans stucwerk is een uniek natuurproduct op basis van kalk. Er zijn geen chemische stoffen aan toegevoegd waardoor het zeer milieuvriendelijk is. Dat is niet alleen prettig en verantwoord, het heeft ook een positief effect voor de behandelde muur zelf. Deze kan namelijk ademen, waardoor vocht uit de muur kan verdampen.

Specificaties Italiaans stucwerk

Bestand tegen de meeste ongelukjes

Een muur die is afgewerkt met Italiaans stucwerk is lichtecht, vuilbestendig en ‘spat’-watervast. Wanneer u echter op zoek bent naar decoratief stucwerk dat volledig watervast is en probleemloos in natte ruimtes, zoals de badkamer, kan worden gebruikt, dan biedt betonlook stucwerk mogelijkheden.


Italiaans stucwerk is verkrijgbaar in vele kleuren, in combinaties tussen kleuren en uiteraard ook gewoon in wit. Vraag gerust aan Vincent wat de mogelijkheden zijn om ook uw huis te voorzien van een warme en luxe Italiaanse sfeer.